Munkáltatói trükkök és átverések - Nélkülözhetetlen kisokos munkába visszatérő anyáknak

Tanfolyam ára: Ingyenes
Tanfolyam kezdete:
A tanfolyamról részletesebben

Egy munkavállalónak soha sem lehet igaza!” „ Jobb, ha csöndben maradsz és elfogadod, amit kínálnak!” „ Örülj, ha lesz állásod!” „ Ne is álmodj részmunkaidőről!” „Tuti, hogy amint lehet, elküldenek majd!”

Hallottad már ezeket a mondatokat?

Biztos vagyok abban, hogy nem egyszer mondott valami hasonlót az édesanyád, egy anyukatárs vagy épp a főnököd.

Pedig nem kell, hogy így legyen!

Mindenki hallott olyasvalakiről, akinek könnyedén sikerült újra a munka színpadára lépni, varázslatos ügyességgel összhangot tudott teremteni a családi élet és a karrier között, a beszoktatás pedig hatalmas krokodilkönnyek nélkül zajlott le…

Szerencsés volt?

Részben igen. De abban is biztos vagyok, tudta, mi jár neki.

Mert ha mindenben aláveted magad a munkáltatód akaratának, ha nem emelsz szót az érdekeidért, ha a könnyeidet némán nyelve hagyod, hogy sárba tiporják a jogaidat, biztosan nem tartozol majd abba a klubba, ahová ő.

Ellenben, ha ismered a jogaidat, a leggyakoribb munkáltatói trükköket, átveréseket, egyenrangú félként léphetsz be a főnököd vagy a leendő munkaadód irodájának ajtaján. Ha tudod, hol helyezheted el a gyermekedet, míg dolgozol, ha ismertek előtted az egyes ellátási formák előnyei, hátrányai, könnyebb kiválasztani a kicsi számára legmegfelelőbb helyet. Ha tisztában vagy azzal, melyik szituációban mennyi jár, eldöntheted, kibírja –e a családi költségvetés azt a néhány hónapot, évet, amíg még otthon maradnál vagy mégiscsak jobb lenne visszatérni a munkaerőpiacra.

Döntened neked kell! A munkáltatóddal neked kell tárgyalnod! Neked kell kiállnod magadért és kialakítani azt az új életet, amelyben nem csupán családanya, hanem – sok más egyéb szereped mellett - dolgozó nő is leszel!

Némi segítséggel, néhány könnyen érthető jogi tanáccsal felvértezve meglásd, könnyebb lesz majd!

Sikeredhez most azzal járulok hozzá, hogy a leggyakoribb munkáltatói átveréseket leleplezem előtted. Csatlakozz és légy jogtudatos dolgozó anya! Csupán neved és e-mail címed megadására van szükség a feliratkozáshoz és máris tiéd a minitanfolyam, ingyen és bérmentve. Várlak!

A tanfolyamhoz tartozó leckék
1. számú átverés: Ha más munkakörbe helyezéssel riogatnak
2. számú átverés: Ha más településen történő munkavégzést helyeznek kilátásba
3. számú átverés: Ha megtagadják a részmunkaidőt
4. számú átverés: Ha azt állítják, a szoptatás és a munka nem fér meg egymással
5. számú átverés: Amikor a munkaviszonyod közös megegyezéssel történő megszüntetésére próbálnak rávenni
6. számú átverés: Ha letagadják az üres munkaköröket
7. számú átverés: Amikor nem akarnak végkielégítést adni
8. számú átverés: Ha azonnali hatályú felmondással fenyegetnek