Visszamennél dolgozni? Vajon kirúghatnak azonnali hatállyal?

  • 2017-10-04

„Ha visszajössz, azonnali hatállyal felmondok neked. Komolyan mondom!”

Vajon jogszerűen fenyegethet ezzel a munkáltató?

Nos, azonnali hatállyal akkor mondhat fel a munkáltató, ha a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségedet szándékosan vagy súlyos gondatlanságból megszeged, vagy egyébként olyan magatartást tanúsítasz, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

Tisztázzuk, mit is jelent mindez!

A súlyos gondatlanság azt jelenti, hogy tudod, megszeged a kötelességed, tisztában vagy azzal is, hogy ebből hátrányos következmény származhat, de valószínűbbnek tartod, hogy ez a negatív fordulat elmarad. Szándékosság esetén előre látod, hogy a cselekményednek mi lesz a következménye, s ennek bekövetkezését vagy kívánod, vagy abba belenyugszol.

Csináltál ilyet? Szándékosan megszegtél egy lényeges és fontos, munkaköröd ellátásához kapcsolódó szabályt? Vagy súlyosan gondatlan voltál?

Ha a válaszod nem, akkor jogszerűen, azonnali hatállyal nem mondhat fel a munkáltató.

De itt van még egy másik fordulat is: a munkáltató akkor is felmondhat azonnali hatállyal, ha olyan magatartást tanúsítasz, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

Kicsit tág ez a fogalom: már csak azért is, mert nem csupán munkaviszonnyal összefüggő magatartási formák tartozhatnak ebbe körbe, hanem olyanok is, amelyeket a munkaidőn, a munkahelyeden kívül teszel.

Talán egy-két példán keresztül könnyebben megfogható lesz: botrányos viselkedés a munkahelyen, munkahelyi verekedés, a munkáltató jogos gazdasági érdekeit sértő tevékenység… Ha tehát részegen randalíroznál az irodában, ha a munkáltató üzleti érdekeit sértő módon információkat szivárogtatnál ki a konkurens cégnek, ha egy szerzői jogokat védő egyesületnél dolgozol, ugyanakkor kereset-kiegészítés gyanánt kalózmásolatokat készítesz és árulsz, jogszerű az azonnali hatályú felmondás.

A munkaerőpiacra épp visszatérő, kisgyermekes anyaként azonban felteszem, kisebb gondod is nagyobb annál, mint hogy ilyenekre kerüljön sor.

Az ilyen típusú, munkáltató részéről elhangzó mondatok rendszerint csak üres szavak, minden alapot nélkülöző fenyegetések. Ha pedig mégis megpróbálkozna vele? Nos, jó, ha tudod, írásban, indoklással ellátva kell átadnia a felmondást. Csak némi bátorság kell és a fentiek tudatában máris megvédheted magad a munkáltatóval szemben. Ha pedig úgy érzed, nem volt jogszerű az azonnali hatályú felmondás, fordulj a közigazgatási és munkaügyi bírósághoz!