Vajon visszahívhat szabadságról a főnököd?

  • 2017-07-13

Olyan jó, hogy nyaralhatsz végre! Kis időre megfeledkezhetsz az ébresztőóra csörgéséről, a rohanós reggelekről, a stresszes mindennapokról. Jöhet az önfeledt lubickolás, a napfürdő, az andalgós séták vagy épp az édes semmittevés. Naná, hogy eszedbe sem jut a munka. Ha mégis felbukkanna a gondolataid között egy-egy kósza pillanatra, hát gyorsan elhessegeted. S, ez így van jól. Ebben a pár napban, hétben ugyanis más, sokkal fontosabb dolgok kerülnek előtérbe: az időd teljes egészében a családodé, a barátoké és természetesen önmagadé.

Aztán egyszer csak jön egy hívás vagy egy üzenet a főnöködtől, és mielőtt felvennéd a telefont vagy megnyitnád az üzenetet, beléd hasít a kérdés: Csak nem azért keres, mert sürgős feladat adódott a cégnél? Megteheti egyáltalán, hogy tönkretegye a közös családi nyaralást azzal, hogy behív dolgozni a szabadság alatt?

Nos, először is jól jegyezd meg! A szabadság törvény adta jogosultságod. Hiába kulcsfontosságú az általad betöltött munkakör, jogod – és szükséged – van a regenerálódásra, a pihenésre, a kikapcsolódásra. Épp ezért a munkáltató köteles a munkát úgy megszervezni, hogy a munkavégzés a távolléted esetén is gördülékenyen folyjon, és ne kelljen nap, mint nap munkahelyi telefonhívásokkal és e-mailekkel zaklatni.

Természetesen adódhatnak nem várt, előre nem tervezhető helyzetek is: például csak te vagy olyan tudás birtokában, amelyen áll vagy bukik a vállalkozás további működése, vagy - vészhelyzet esetén - egy komoly probléma elhárítása.

Egy fontos szabályról ne feledkezz meg! A munkáltató a szabadság kiadásának közölt időpontját csak akkor módosíthatja, ha kivételesen fontos gazdasági érdek vagy a működést közvetlenül és súlyosan érintő ok áll fenn. Ilyen helyzetek azonban csak ritkán adódnak. Egy új megrendelés vagy egy rövid határidővel elkészítendő jelentés pedig rendszerint nem tartozik ebbe a körbe.

Szóval, ha nyaralás alatt hív fel a főnököd, hogy lenne néhány feladat a munkahelyeden, de nem áll fenn az előbb említett kivételes helyzet, bátran hívd fel erre a szabályra a figyelmét!

Ha jogszerű is a visszahívás, felmerülhet benned a kérdés: vajon mi lesz a károddal? Hiszen a szállást, az étkezést, a programokat kifizetted már, a hazautazásnak pedig – különösen egy repülős út esetén – komoly költségei vannak…

Jó, ha tudod, hogy a munkavállalónak a szabadság megszakításával összefüggésben felmerült kárát és költségeit a munkáltató köteles megtéríteni. Tehát, ha a főnököd ragaszkodik ahhoz, hogy hagyj ott csapot-papot és utazz haza, mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Meg kell térítenie a kifizetett, de igénybe nem vett szállás díját, vagy lemondás esetén a kötbér összegét. Őt terhelik a már befizetett programok díjai és a hazaút megszervezésével kapcsolatos plusz költségek is. Sőt, ha a család sem marad nélküled a nyaralóhelyen tovább – mert még kicsik a gyerekek, anyatejet is kapnak vagy egyszerűen egyedül utaztál el velük pihenni – az ő teljes költségüket is a munkáltatónknak kell fedeznie.

Ráadásul az az idő, amit azzal töltesz, hogy a nyaralás helyszínéről beutazz a munkahelyedre, ott dolgozz, majd visszatérj a szállásotokra, nem számít bele a szabadságba. Ha mindez három napba telt, akkor a főnöködnek ezt a három munkanapnyi szabadságot újra ki kell adnia.

Azt hiszem, ennek tudatában a legtöbb főnök inkább letesz az eredeti szándékáról és békén hagy a nyaralásod alatt. Erre is felhívhatod a figyelmét, ha szükségesnek látod!

Tehát visszahívhat a főnököd a szabadságról?

Röviden: igen. A munkáltatód dönthet úgy, hogy módosítja a szabadságod időpontját, de természetesen nem játszhat az időddel kénye-kedve szerint. Csak kivételesen indokolt esetben kerülhet sor erre a döntésre. Ráadásul, ha jogszerű az indoka és él is ezzel a lehetőséggel, számolnia kell a felmerülő költségeid és károd megtérítésének, a szabadságod újbóli kiadásának kötelezettségével is. A kérdés az, hogy vajon megéri –e neki?


A fenti témában publikáltam a Kidsoasis oldalán is "Vajon visszahívhat a főnök a szabadságról?" címmel. Olvasd el azt is!