Munkabér vagy GYED? - Mindkettő!

  • 2017-05-06

Mi, anyák különbözőek vagyunk. Vannak közöttünk olyanok, akik gyermekük három éves koráig be sem teszik a lábukat a munkahelyükre. Mások a GYED – vagyis a gyermekgondozási díj - lejártával térnek csak vissza a munkaerőpiacra, hiszen ezt követően a támogatás szinte pelenkára sem elég. S vannak olyanok is, akik jóval hamarabb mennek vissza dolgozni. Az okok sokfélék: minden fillérre szükség van vagy épp jól fizető, vezető pozícióból mentek el szülni, és ha sokáig távol lennének, akár el is veszíthetnék azt.

Utóbbiak egyik leggyakrabban felmerülő kérdésére ad választ ez a cikk: Vajon választania kell a munka világába visszatérő anyának a GYED és a fizetése között?

Nos, jó hírem van. Ma már nem.

Ugyanis a GYED folyósítása alatt – időkorlátozás nélkül – lehet keresőtevékenységet folytatni, a hallgatói jogviszonyon alapuló, úgynevezett diplomás GYED esetén pedig az ellátás folyósításának 169. napjától van erre lehetőség.

GYED-re egyébként nem csupán az anya, hanem az apa is jogosult. Épp ezért célszerű utánaszámolni, mi is az előnyösebb a családi költségvetés szempontjából: az anya vagy az apa általi igénylés. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy ha a magasabb jövedelemmel rendelkező szülő kéri a támogatást, tíz vagy akár százezrekkel több folyik be a családi kasszába a folyósítási időszak alatt, mintha a kevesebbet kereső igényelte volna.

Jó tudni azt is, hogy ha a szülő újra dolgozna, a munkába állását nem kell bejelentenie a GYED-et folyósító szervnek. Csupán a munkáltatót kell tájékoztatnia arról, hogy ilyen támogatást kap. Ennek oka, hogy a GYED folyósításában a munkavégzés nem okoz változást. Az igénylő továbbra is részesül benne.

Ha pedig mélyebben elmerülnél a témában és nem riadsz vissza a jogszabályok olvasgatásától, további információkat találsz a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvényben, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 217/1997. (XII. 1.) Kormányrendelettel.