Elbocsáthatnak, ha gyermeket várok?

  • 2017-10-04

Ezt a kérdést egyébként nagyfokú bizonytalanság lengi körül, ami nem is meglepő annak fényében, hogy az elmúlt években hol így, hol úgy szabályozták a várandós munkavállalók helyzetét.

Nem is olyan rég csak akkor volt védett a kismama, ha a munkáltatóval előzetesen – tehát mielőtt megkapta volna a felmondását – közölte terhességének tényét. Ez több szempontból is aggályos volt. Elég csak arra gondolni, hogy a munkavállaló nem a főnökével szeretné az elsők között megosztani a babavárás hírét. Arról nem is beszélve, hogy ha vetéléssel végződik a terhesség, nem elég a hatalmas fájdalom és lelki teher, még a munkáltatónak is el kell mesélni, mi történt. Sőt, még az is előfordulhatott, hogy a munkavállaló a felmondás kézhezvételekor még maga sem tud arról, hogy egy magzat növekszik a méhében.

Mivel az Alkotmánybíróság megállapította e kitétel alaptörvény-ellenességét, ma már más a helyzet.

A jelenlegi szabályozás szerint a munkáltató nem szüntetheti meg felmondással a munkavállaló munkaviszonyát, ha a kismama várandósságáról tájékoztatta őt.

Arra tehát ma már nem vagy köteles, hogy a terhességed tényét még a felmondást megelőzően közöld. Épp elég, ha közvetlenül azután mondod el a munkáltatónak, miután kijelentette, ki vagy rúgva. Sőt, akkor sincs minden veszve, ha a felmondás időpontjában fogalmad sincs arról, hamarosan anya leszel. De erről majd egy következő cikkben lesz szó részletesen.