Anyaként dolgozni - egyenlő esélyekkel

  • 2017-05-18

A munka világa egy különös hely. Állást találni nem könnyű. Nőként, anyaként talán még nehezebb. Mert akármennyire is törvényileg szabályozott a diszkrimináció tilalma, sajnos létező jelenség a hátrányos megkülönböztetés, és nagyon sokszor előfordul a nyuszis viccben vázolt helyzet – ha van kalapja az a baj, ha nincs, az. Mit is jelent az, hogy hátrányos megkülönböztetés? Kaposiné dr. Reményi Viola cikkéből kiderül.

A diszkrimináció röviden annyit jelent, hogy egy személyt vagy csoportot valós vagy feltételezett tulajdonságai miatt kedvezőtlenebb bánásmódban részesítenek, mint hasonló helyzetben lévő személyeket vagy csoportokat.

Lássunk néhány példát, mik ezek a tulajdonságok – nem, bőrszín, fogyatékosság, vallási vagy politikai meggyőződés, családi állapot, anyaság/apaság, életkor, vagyoni helyzet, nemi identitás.

Női álláskeresőként, munkavállalóként számtalanszor átélhetjük az alábbi – bár ritkán nyíltan kimondott – de sajnos érezhető negatív élményeket:

  • Párkapcsolatban élő fiatal nő vagy? Nem lehet rád hosszú távon számítani, mert úgyis elmész szülni…
  • Kisgyermekes édesanya? Megbízhatatlan, mert biztos gyakran lesz beteg a gyerek, a kollégáknak meg teher, hogy mindig hozzád kell alkalmazkodni, szünetek, óvodai, iskolai események idején…
  • Szép nő vagy? Biztos nem a szaktudásod, tapasztalatod miatt kerültél az adott pozícióba…
  • Vezető szeretnél lenni? Ugyan már, hagyjuk meg a gyengébbik nemnek a könnyebb részt, a férfiak majd vállalják az erős kezű vezető szerepét…

Ha ezek közül akár csak egyet is tapasztaltál már, akkor téged bizony hátrányos megkülönböztetés ért. Sajnos sokan úgy érzik, felesleges bárhogyan is fellépni ez ellen, mert „úgyis mindig a munkáltatónak van igaza”, azonban vannak lehetőségeink.

Mit tudsz tenni, ha úgy érzed, nem kellene egy ilyen helyzetet elfogadni? Létezik Magyarországon egy szervezet, az Egyenlő Bánásmód Hatóság, amely arra hivatott, hogy fellépjen a hátrányos megkülönböztetés ellen. Arra törekszik tevékenysége során, hogy valódi pozitív változások történjenek a diszkriminációs folyamatokban, a diszkrimináció felismerését, illetve megelőzését a jogalkalmazás mellett szakmai információkkal és kiadványokkal támogatja. Olyan panaszosok ügyében jár el, akiket diszkrimináció, azaz hátrányos megkülönböztetés ért. Minden megyében dolgozik megyei referens, aki meghatározott időpontokban ügyfélfogadást tart. A Hatóság honlapján (http://www.egyenlobanasmod.hu) megtalálható róluk minden fontos információ.

A bejegyzés végére szeretném Veletek megosztani a témával kapcsolatos pozitív tapasztalataimat, hogy lássuk, ilyen is van!

Életem második munkahelyére kisgyermekes anyaként kerültem. Rám bízta a munkáltatóm, hogy hogyan oldom meg gyermekem ellátását. Megkaptam a törvény által biztosított kedvezményeket. Majd próbaidő alatt ismét várandós lettem, a munkámat ítélték meg, nem az állapotomat, így nem vesztettem el az állásomat, két év elteltével szeretettel vártak vissza.

Ha mélyebben elmerülnél a témában, további információkat az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvényben találsz.


A témában publikáltam a Szülők Lapja portálon is "Álláskeresés: ha elárulod, hogy anyuka vagy, már fel sem akarnak venni? - Mit tehetsz, ha hátrányos megkülönböztetés ér az álláskeresés során" címmel. Olvasd el azt is!